Chocolade uit ons Groene Hart

Woerden is gelegen in het prachtige Groene Hart in de omgeving van Utrecht. Je vindt onze winkel in het gezellige centrum van Woerden, aan de Voorstraat 93. Hier is Torino al sinds 1990 een begrip. Niels is sinds juli 2023 eigenaar.

Over Niels Verweij – Chocolatier

Niels Verweij is een Woerdenaar in hart en nieren. Op 16 jarige leeftijd begint hij als leerling in Grand Hotel Karel V als leerling kok. Na een indrukwekkend verloop – tot nu toe – van zijn carrière strijkt hij neer in het prachtige Woerden. Maar niet voordat hij zijn vleugels heeft gespreid en het vak heeft uitgeoefend en geleerd van gerenommeerde chocolatiers en patissiers over de hele wereld: vanaf 2013 vertrekt hij naar Engeland en krijgt hij de leiding in Coworth Park Chocolate Room. Daar mag hij voor onder andere een lunch verzorgen voor een goede vriendin van Queen Elizabeth en haalt zijn eerste dikke compliment van een royal binnen. Tevens wordt hij hier onderscheiden met de Best Newcomer Award door de Academy of Chocolate Awards. 

Na Ascott is San Fransisco aan de beurt. Als hij daar een baan krijgt aangeboden om een zaak op te starten is het antwoord snel gegeven, en na daar een jaar te hebben gewerkt vliegt hij naar Dubai om als hoofd chocolatier leiding te geven aan een team dat de prominenten van de wereld van lekkers voorziet. 

Toch roept Nederland, zijn thuisbasis. Na een omweg op het cruiseschip MSC Meraviglia als fulltime chocolatier zet hij in 2017 weer voet aan vaste wal in Nederland. Vervelen is echter niet iets wat in Niels’ woordenboek voorkomt.  Hij gaat aan de slag bij Patisserie Linnick als hoofd-chocolatier. Hier tilt hij de kwaliteit van de chocolade tot een hoog segment. Ook wint hij in 2020 de prijs voor ‘Beste Bonbon van Nederland’ met zijn Sumi. Als oud-eigenaar Ruud van Harskamp Niels benadert voor de overname van Torino komt er voor hem een einde aan zijn tijd bij Linnick, maar gelukkig niet aan de vriendschap die hij gesloten heeft met Nick en Linda, de eigenaren. 

Niels aan het woord

‘IJssalon Torino is altijd een begrip in Woerden geweest. Naar een ijssalon gaan is een activiteit die ontspanning en plezier brengt. Deze smaken en emoties zijn bekend bij iedere Woerdenaar, en ook ikzelf weet nog zo goed hoe het was om als klein jochie met mijn opa en oma een ijsje met 16 bollen(!) te gaan halen. 

Ik wilde bijdragen aan dit Woerdens erfgoed. Het vertrouwen van de klant wilde ik behouden door de vertrouwde kwaliteit en smaak te blijven leveren. Daarna heb ik langzaamaan het publiek kennis laten maken met mijn eigen creaties.’

Wij zijn altijd op zoek
naar fijne collega's

Ben jij klantgericht, vriendelijk en weet je van aanpakken?
Wil je meer leren over chocolade en ijs? Een aardig zakcentje verdienen?