Onze chocolade

Wereldse smaken, eerlijk genot

We kiezen bewust voor eerlijke chocolade, op een verantwoorde manier geoogst. De ingrediënten voor de rauwe chocolade komt van de vrucht van de cacaoplant. Zowel de cacaoboter als de cacao uit deze vrucht zijn de hoofdbestanddelen van ons product. De plant groeit in gebieden rond de evenaar.

Onze grondstoffen komen van boeren uit onder andere Madagaskar, Belize en Venezuela. Zij geven ons de garantie dat de grondstoffen eerlijk geteeld zijn. Smaken die je in onze bonbons tegenkomt zijn ook altijd zo eerlijk mogelijk geteeld en komen – waar mogelijk – uit de meest authentieke plaatsen. Denk aan vanille uit Madagaskar, tonkabonen uit Venezuela, hazelnoten uit Piëmont en pistache uit Sicillië. Onze pralinés en ganaches zijn zelfgemaakt in onze productieruimte en in het woonhuis boven de zaak staat regelmatig een plaat amandelen in de oven te karameliseren of een grote pan karamel te borrelen.

Niels denkt bij het selecteren van de bestanddelen ook aan duurzaamheid en gevoeligheden voor allergenen. Zo gebruikt hij zonnebloemlecitine in plaats van soja en zijn de meeste van onze producten glutenvrij.

We kiezen bewust voor eerlijke chocolade, op een verantwoorde manier geoogst. De ingrediënten voor de rauwe chocolade komt van de vrucht van de cacaoplant. Zowel de cacaoboter als de cacao uit deze vrucht zijn de hoofdbestanddelen van ons product. De plant groeit in gebieden rond de evenaar.

Onze grondstoffen komen van boeren uit onder andere Madagaskar, Belize en Venezuela. Zij geven ons de garantie dat de grondstoffen eerlijk geteeld zijn. Smaken die je in onze bonbons tegenkomt zijn ook altijd zo eerlijk mogelijk geteeld en komen – waar mogelijk – uit de meest authentieke plaatsen. Denk aan vanille uit Madagaskar, tonkabonen uit Venezuela, hazelnoten uit Piemonte en pistache uit Sicillie. Onze pralinés en ganaches zijn zelfgemaakt in onze productieruimte en in het woonhuis boven de zaak staat regelmatig een plaat amandelen in de oven te karameliseren of een grote pan karamel te borrelen.

Niels denkt bij het selecteren van de bestanddelen ook aan duurzaamheid en gevoeligheden voor allergenen. Zo gebruikt hij zonnebloemlecitine in plaats van soja; zijn de meeste van onze producten glutenvrij en we halen onze melk en room bij de lokale leverancier.

Bonbons

Onze bonbons zijn allemaal handvervaardigd in onze productieruimte achter de winkel. Elke bonbon is met liefde en zorg gemaakt. Het vervaardigingsproces – dat voor sommige bonbons wel drie dagen kan duren – is een specifiek werkje dat veel techniek, de juiste klimaatomstandigheden en kennis vergt. We hebben bonbons met vullingen van onder andere karamel, praliné, gelei en ganache, en een aantal bonbons bestaat uit meerdere laagjes. Zo veel textuur, smaak en kwaliteit in 12 gram; je smaakpapillen weten niet wat ze meemaken.

Sumi

De beste bonbon van Nederland

De wedstrijd (Beste bonbon van Nederland) is een wedstrijd georganiseerd door het Dutch Pastry team. Niels heeft hier in 2020 de prijs voor ‘beste bonbon van Nederland’ gewonnen met zijn Sumi. Sumi betekent ‘Zwarte Inkt’ in het Japans, en is gebaseerd op de kenmerkende kunstvorm waarin met zwarte vegen een beeld gecreëerd wordt. Het maken van deze bonbon neemt verscheidene dagen in beslag – en is een heel precies werkje. Heb je deze pure chocoladebonbon – gevuld met karamel van zwarte Japanse suiker, yuzu-mandarijn ganache en zwarte sesam praliné – al geproefd?

De jury oordeelde: “Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een prachtige combinatie van smaken.”

Overige producten

Karamelspread

Op je ijsje, toetje, muffin, door de yoghurt, op wentelteefjes, pannenkoeken? Versier je taart, dessert of coupe met deze gevaarlijk lekkere huisgemaakte karamelspread. Niels kookt deze karamel zelf in een enorme pan, en als deze staat te borrelen, ruikt de hele winkel naar deze gezouten zoete traktatie. Kom je ‘m proeven in de winkel? Er ligt altijd een proeflepeltje voor je klaar, en wij serveren de karamelspread ook als topping op je ijsje.

Ohja.. Op de bank met een lepel, recht uit het potje, mag natuurlijk ook.. 😉

Rotsjes

Niels neemt  een bakplaat vol amandel- of stukjes feuillantine, karameliseert dit langzaam in de oven, en mengt dit met de beste chocolade. Hij maakt hier rotsjes van die precies groot genoeg zijn om in één keer in je mond te stoppen. De chocolade smelt op je tong en de knapperige stukjes geven een niet te evenaren bite. De smaak van de chocolade blijft hangen, en zeker met een kop goede koffie of een glas rode wijn is dit de ultieme traktatie.

Waarschuwing: deze rotsjes kunnen verslavend zijn!

Seizoen

Handgemaakte chocoladeletters, verse pralinérepen, geconfijte sinaasappelstukjes, gevulde paaseitjes en gevallen EI-sjes, sneeuwpoppen gevuld met dragees.. We kunnen onmogelijk alles tegelijk in de winkel leggen – dan blijft er weinig ruimte over voor ons heerlijke ijs. Per seizoen zorgen we dat de schappen vol staan met heerlijkheden en geschenken.

Overigens is Niels altijd in voor een op maat gemaakte bestelling. Dus als je midden in de zomer tóch chocoladeletters wilt, dan bel of mail je hem gewoon even.

Bekijk hier onze smakenkaart

Ons aanbod verandert met de seizoenen en Niels krijgt soms zomaar een creatieve ingeving, wat resulteert in een nieuwe bonbon. Daarom hebben wij voor een digitale smakenkaart gekozen, waarop je ook de allergenen terug kunt vinden. Geen papieren boekjes dus – en dat is nog duurzaam ook!